Zelf! kinderergo
Wie zijn wij
Verwijzing, vergoeding en afzeggingen
Signaleringslijsten
Belangrijk
Folder
Contact
Ingrid
Christine
Kwaliteit en registratie
Ingrid

Hallo, ik ben Ingrid de Haan. Brinkhoff is mijn meisjesnaam. Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn. Na het VWO heb ik de opleiding ergotherapie gevolgd aan de Hogeschool Heerlen in Hoensbroek.
In 1994 ben ik na mijn afstuderen gestart in revalidatiecentrum Het Roessingh. Hier heb ik op de afdeling kinderergotherapie ruime ervaring opgedaan met verschillende leeftijden en doelgroepen, o.a. kinderen/jongeren met DCD (Developmental Coordination Disorder), ASS (autistische spectrum stoornis), AD(H)D, CP, stofwisselingsziektes. Daarnaast ben ik een periode werkzaam geweest bij de Ambulante Begeleiding van Onderwijscentrum Het Roessingh en in de 1e lijn o.a. bij de Schuttesboschschool. Ook ben ik eerste medewerker geweest binnen de vakgroep ergotherapie kinderen en teamcoordinator van het DCD-team.
Bij Het Roessingh werkte ik bij de kinder- en jongerenkliniek. Ik werkte hier voornamelijk met kinderen en jongeren die bekend zijn met pijn- en vermoeidheidsproblemen. Mijn tweede aandachtsgebied lag bij het 0-4 jarigen team met kinderen met verschillende diagnoses.
Februari 2010 ben ik gestopt bij Het Roessingh, vanaf deze tijd werk ik 3 dagen in onze praktijk voor kinderergotherapie.
In de praktijk voor kinderergotherapie “Zelf!” breid ik mijn ervaring en expertise uit op alle voorkomende gebieden.
 
De volgende cursussen heb ik gevolgd en specialisaties opgedaan:
- NDT ( Neuro Developmental Treatment)
- Sensorische Informatie verwerking
- AMPS (Assessment of Motor en Process Skills)
- Ontwikkelingsdyspraxie
- COCP (Communicatieve Ontwikkeling voor niet of nauwelijks sprekende kinderen en hun     Communicatie Partners
- COPM 
- COOP
- Aktiviteitenweger

- ervaring met kinderen met een dysfatische ontwikkeling
- ervaring met babymassage en massage bij oudere kinderen
- studiedagen o.a. gericht op kinderen met DCD, ASS, NAH, pijn/vermoeidheid
- cursus SchoolAMPS
- sensational days, Schoolcampanion

Mijn visie op ergotherapie:

Kinderen weer plezier geven in het doen van activiteiten die passen bij hun leeftijd en interesse. De insteek van de ergotherapeutische behandeling is aan te sluiten bij het kind, de ouders en hun omgeving en te werken aan een gezamenlijk doel. Belangrijk is dat het kind/de jongere positieve ervaring krijgt bij het doen van dagelijkse activiteiten die voor hem/haar belangrijk zijn. Hierdoor krijgen ze meer zelfvertrouwen waardoor ze zichzelf ook verder kunnen ontwikkelen.
Zelf! kinderergo
Wie zijn wij
Verwijzing, vergoeding en afzeggingen
Signaleringslijsten
Belangrijk
Folder
Contact